Primena gasnih senzora

 

Gas senzor

Primena

Katalitički zapaljivi gasni senzor ima izvanrednu stabilnost i osetljivost, čak i u promenljivim uslovima, kao što su nestabilne temperature i vlažnosti. On takođe ima izuzetnu mogućnost selektovanja različitih vrsta gasova zapaljivo-eksplozivnog tipa i njegovi parametri koji su zadani teško se menjaju protokom vremena i upotrebom, pod uslovom da je proizveden po utvrđenom proizvodnom standardu. Imajući u vidu izvanredne karakteristike u pogledu stabilnosti i pouzdanosti katalitičkog tipa senzora, nije samo HANKOOK GAS KIKI Co. razvio i usvojio ovu vrstu senzora nego i većina japanskih proizvođača gasnih senzora.

Zbog svojih prednosti u odnosu na ostale tipove senzora, katalitički zapaljivi gasni senzor je već preuzeo primat na tržištu i kao takav koristi se za kontrolu isticanja gasa u gotovo svim uslovima (industrijski objekti, domaćinstva, poslovni objekti, itd.)

MI – 02 gas senzor – Opis

Katalitički, zapaljivi tip gas senzora MI-02 se uglavnom koristi za detektovanje zapaljivih gasova. Zahvaljujući svojoj konstrukciji i dizajnu on je univerzalan za sve vrste zapaljivih gasova, kao što su gradski gas (prirodni) LNG, propan-butan (LPG) i metan (CH4). Ovaj katalitički gas senzor je proizveden kombinacijom usvojenog dizajna za premošćenje ulazne voltaže od 2.3V i postupka elektro uklanjanja. Njegova dodirna površina, koja je u kontaktu sa gasom koji treba detektovati, znatno je veća u odnosu na kružne modele gas senzora, zbog čega je i postignut visok nivo osetljivosti, a istovremeno i izuzetno visok nivo stabilnosti, pouzdanosti i trajnosti.

Ukoliko je u Gas detektor ugrađen senzor MI-02, onda takav detektor može da se koristi za obe grupe gasova, LPG i LNG bez ikakvog razdvajanja i podešavanja.

Ovo je proizvod najsavremenije tehnologije, kod koga je funkcija osetljivosti izuzetno izražena, ali isto tako je pouzdan i zaštićen od grešaka u detekciji.